sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Roskislöytöjä

Kotipaikkakunnallani järjestettiin SER-Keräys ja kun noita vanhoja koneenraatoja ym. oli kerääntynyt, veimme peräkärryllisen tavaraa kierrätykseen. Ihan hyvä reissu kun paluumatkalle tarttui mukaan yksi pöytämallin tietokone (Fujitsu Scaleo P), joka oli ihan ehjä, yksi PS2 ja yksi kannettava tietokone, Fujitsu Esprimo. Ei ollut kovinkaan vanhan näköinen ja ainoa vika oli että näyttö oli rikki, murjottu täysin käyttökelvottomaksi. No kaverini sitten soitteli ja ilmeni että hänellä on Acerin kannettava missä emolevy on viallinen, mutta näyttö olisi ehjä ja samankokoinen (1280x800 15.4"). Elintenluovuttaja siis löytyi ja näytönsiirtoleikkaus onnistui ilman komplikaatioita, samalla hoidimme mahdollista dementiaa lisäämällä muistin määrää yhdellä gigatavulla. Kuvassa siis Fujitsun Esprimoa testataan Acerin Aspiren näytöllä ja Toshiba Satelliten laturilla:

Scaleo-pöytäkone meni samalle kaverille vaihdossa näyttöpaneelista, siinä ei ollut mitään muuta vikaa kuin prossutuulettimen piuha irti. PS2 puhdistettiin pölyistä ja todettiin toimivaksi. Mutta sitten alkoi ongelmat, Esprimo alkoi oikuttelemaan, syyksi totesin viallisen kiintolevyn, oli ilmeisesti kokenut saman kohtalon kuin näyttö. SeaTools varmisti että vika oli kiintolevyssä, livebootti Ubuntun levyllä ja kone toimii taas hienosti. No kaverin Acerista purettu kiintolevy oli jo hollilla, kunnes:

Ei, kovalevyn päälle ei kannata pudottaa näppäimistöä. Ja itsellänikään ei tietenkään ollut kuin IDE-väyläisiä 2.5" levyjä. So much for free parts, piti huuto.netistä huutaa 45 eurolla 320G kovalevy, aika pienillä kustannuksilla kuitenkin selvisin, ottaen huomioon että ko. läppärin hinta on luokkaa 400E. Akkuahan tuossa Esprimossa ei ole, eikä virtalähdettä, mutta jos sellaiset jostain edukkaasti löytyisivät.

Ei kommentteja: